ثبت است بر جریده عالم نامشان
دکتر غضنفر رکن آبادی سفیر سابق ایران در لبنان
زبان از بیان فاجعه حج امسال عاجز است عروج ملکوتی این جانباختگان را که مصداق «مهاجراً إلی الله» است به همه ی مردم ایران به خصوص خانواده های داغدار آنها تسلیت عرض می نمایم اما یکی از این جانباختگان دکتر غضنفر رکن آبادی سفیر سابق کشورمان در لبنان است او متولد 1345 در قم است که از ۱۳۸۹ تا اردیبهشت ۱۳۹۳سفیر ایران در لبنان بود.
وی کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه امام صادق (ع)
گرفت و دکترای خود را در رشته ی علوم سیاسی از دانشگاه لبنان اخذ نمود.
آشنایی این جانب با ایشان مربوط به سال 1390 می باشد زمانی که برای گذراندن
فرصت مطالعاتی عازم لبنان بودم ایشان شخصیتی کم نظیر در رشته خود خصوصا در
مسائل مربوط به لبنان و سوریه بود او انسانی متواضع و متدین بود که الحق و
و الانصاف به خوبی از عهده ی امور سیاسی بر می آمد به خصوص اینکه در جهت
ایجاد وحدت در میان احزاب لبنانی برای تشکیل دولت وحدت ملی تلاش های ارزنده
ای داشت از ویژگی های بارز ایشان تواضع و فروتنی او بود بطوری که در شب
های جمعه که دعای کمیل در سفارت ایران در بیروت برگزار می شد او با صدایی
دلنشین به قرائت این دعا می پرداخت در تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی
مقیم لبنان نقش بسزایی داشت و همواره در رفع مشکلات آنان تلاش می کرد با
پی گیری های ایشان اولین گروه از دانشجویان ایرانی مقیم لبنان در اردیبهشت
1391 به مکه اعزام شدند. دکتر رکن آبادی که از رزمندگان سال های دفاع مقدس
بود همواره خطرات زیادی را پشت سر گذاشت تا اینکه عاشقانه و مظلومانه در
سرزمین دوست به دیدار دوست شتافت
«سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز مرده آن است که نامش به نکویی نبرند»
عکسهای جبهه دیده نشده از غضنفررکن آبادی
" غضنفر رکن آبادی " سفیر پیشین ایران در لبنان یکی از صدها قربانی فاجعه دوم مهرماه امسال در منا بود که پس از حدود شصت روز از آن فاجعه سرنوشت او مشخص شد.
او (متولد 1345 درقم) دیپلمات ایرانی است که از 1389 تا اردیبهشت 1393سفیر ایران در لبنان بود و دکترای علوم سیاسی را پیش از دوره سفارت از دانشگاه لبنان در بیروت گرفت.
رکن آبادی که در سال 1393 ماموریت خود در بیروت را تمام کرد، درموسم حج سال 1394 به همراه تعدادی دیگر از دیپلمات های ایرانی برای انجام اعمال حج تمتع عازم عربستان سعودی شد و درروز مراسم برائت از مشرکین درمکه، بیانیه این راهپیمایی را قرائت کرد.
در پی رویداد ازدحام حجاج در منا و فاجعه کشته شدن صدها نفر در آن، گمانه زنی های مختلفی در باره مفقودی و ربوده شدن رکن آبادی مطرح شد و برخی از رسانهها خبر از احتمال کشتهشدن وی در این حادثه دادند.
چند روز پس از فاجعه منا منابع سعودی در اقدامی عجیب و مضحک ادعا کردند که رکن آبادی درحج امسال وارد عربستان نشده است؛ اما پس از ارائه اسناد گذرنامه و ویزای سعودی و تصاویری از او در عربستان منابع سعودی دراین زمینه سکوت کردند.
با گذشت نزدیک به شصت روز از فاجعه منا، مقام های سازمان حج و زیارت و خانواده مرحوم رکن ابادی روز چهارشنبه هفته گذشته شناسایی پیکر آن مرحوم از طریق آزمایش های دی ان ای را مورد تایید قراردادند.
سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت هفته گذشته در خصوص تأیید خبر فوت سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان گفت: شناسایی اولیه پیکر آقای دکتر رکن آبادی هفته گذشته انجام گرفته بود و سعودی ها عکس هایی از ایشان را در اختیار ما قرار دادند و همزمان با اعزام خانواده محترم دکتر رکن آبادی به مکه مکرمه این عکس ها برای تشخیص هویت در اختیار خانواده ایشان نیز قرار گرفت.
وی افزود: کار تطبیق چهره دکتر رکن آبادی توسط اداره تشخیص هویت نیروی انتظامی انجام گرفت و بدلیل حساسیت موضوع آزمایش DNA بستگان درجه یک ایشان نیر تطبیق داده شد همچنین تطبیق اثر انگشت ایشان انجام گرفت در ضمن اقلام همراه ایشان نیز مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس سازمان حج ادامه داد: نهایتاً با تأیید خانواده محترم ایشان بطور قطعی اعلام شد که پیکردکتررکن آبادی جزو پیکرهایی است که در ایام 18 ذیحجه در محل مقبره الشهدای مکه دفن شده بود.
پیکر مرحوم رکن آبادی، ظهر دیروز(جمعه) طی مراسم رسمی وارد فرودگاه مهرآباد شد و پس از اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) در تهران تشییع و در امامزاده 5 تن لویزان به خاک سپرده شد.
خانواده مرحوم رکن آبادی امروز شنبه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که مراسم بزرگداشتی بعد از ظهر روزهای یکشنبه هشتم و پنجشنبه دوازدهم آذرماه به ترتیب در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) و مسجد نور تهران برگزار خواهد شد.
دراین تصاویر کارت مخصوص ایام حج مرحوم رکن آبادی، انگشتر، تلفن همراه و مقداری ارز سعودی دیده می شود.
- ۹۴/۰۹/۰۷